• Зелени градини - живот и наслада за сетивата!

  • Зелени градини - живот и наслада за сетивата!

  • Зелени градини - живот и наслада за сетивата!

  • Зелени градини - живот и наслада за сетивата!

За нас

Разсадник СК Казанлъшки минерални бани

Добре дошли в сърцето на долината на тракийските царе, ухаеща на рози, богата на разнообразни растителни видове, благословена с едно от най-ценните богатства на нашите земи - уникални лековити минерални извори.

Разсадник СК Казанлъшки минерални бани се намира в Казанлъшки минерални бани, община Казанлък, разположен на територия от 100 хектара. Цялата територия е обезпечена с капкова напоителна система, осигуряваща десетки екзотични растителни видове и вековни местни широколистни и иглолистни видове дървета видове дървета, включително норвежки смърч, който се използва за коледно дръвче.

Община Казанлък е разположена в централната част на Република България, в подножието на Стара планина в Казанлъшката котловина, която е част от Розовата долина, известна със своята красота и плодородие. В нашия край вирее розата, олицетворение на стара културна технология, която е типична за страната ни, а именно производството на розово масло.

„Разсадник СК Казанлъшки минерални бани” ЕООД е основан през 2000 год. с основна цел парково строителство, озеленяване и поддържане на зелени площи. Фирмата е вписана в публичния регистър на ИАГ София за производство и търговия с горски репродуктивни материали, също така е регистрирана и в ИАСАС. Разсадникът е сертифициран по ISO 9001/2008.

Разсадникът разполага с многогодишни иглолистни и широколистни видове дървета и със специализирана техника за изваждане, транспортиране и засаждане. Не е необходимо да чакате десетилетия, за да порасне Вашето дърво. Нашите специалисти по транспорта ще доставят голямото дърво невредимо до желаното от Вас място. Независимо до коя точка на Европа, ние ще Ви предоставим широколистни дървета с обиколка на стъблото от 10см. до 60см и иглолистни с височина до над 14м.

Специализирана техника Виж повече

Фирмата разполага със съвременна техника и технологии.
В разсадника се използват техники и технологии, щадящи почвата и околната среда.

Брошура Коледни дръвчетаВиж повече

Разсадник СК КМБ разполага с транспортна техника, с която ще доставим коледните дръвчета свежо зелени и невредими на желаното от Вас място.