ЕДРОРАЗМЕРНИ ФИДАНКИ

Разполагаме с голямо количество едроразмерни фиданки от следните видове:

Betula pendula(alba) Бяла бреза Ø12-20cm
Cedrus atlantica Атласки кедър 150-600 cm,
Cedrus deodara Хималайски кедър 150-600 cm
Platanus × acerifolia Яворолистен чинар Ø12-50 cm
Platanus occidentalis Западен чинар Ø12-50 cm
Platanus orientalis Източен чинар Ø12-50 cm

Растенията се предлагат на бала, гол корен или в контейнер, в зависимост от вида и сезона.
Изготвяме индивидуална оферта при запитване


Каталог ДЕКОРАТИВНИ РАСТЕНИЯ

Lonicera Pileata # 1055Китайски нокът

Вечнозелен почвопокривен храст. Младите клонки са виолетово-кафяви и почти хоризонтални. Листата са овално-яйцевидни, лъскави, тъмно зелени, противоположни и дребни. Цветчетата са кремаво-бели и се появяват рядко. Плодовете са лъскави виолетови топчета и са разположени в основата на листата. В условията на климата в България в студени зими листата опадват и се появяват отново на пролет. Непридирчиво към поливане и специални грижи растение.Magnolia grandiflora # 1077Едроцветна магнолия

Вечнозелено дърво с височина до 30 м. и широкопирамидална, гъста и тъмнозелена корона. Кората е сива, гладка, слабо напукваща се в стара възраст. Младите клонки и пъпките са окосмени с ръждиви власинки. Листата са едри, твърди, продълговатоелиптични, дълги 25 см. Тъмнозелени и блестящи отгоре, а отдолу голи или окосмени с ръждиви власинки. Цветовете са много едри – достигат до 20-25 см. в диаметър, млечнобели, ароматни. Цъфтежа е през април-май.

Височина: Достига до 3 м.
Слънце/сянка: Слънце.
Температура: Средно студоустойчив.
Изисквания към почвата: Предпочита богата, лека, умерено влажна и бедна на варовик почва.
Цветове, период на цъфтеж:  Млечнобели. Цъфти през април-май.


Magnolia kobus # 1078Японска магнолия

Листопадно дърво с височина 10 м. Короната е широкояйцежидна. Листата са дълги 6-17 см., обратнояйцевидни до елиптични, с клиновидна основа. Цветовете са бели, 10(12) см. в диаметър. При пълно развитие са широко отворени. Цъфтежа е през април преди разлистването.

Височина: Достига до 10 м.
Слънце/сянка: Слънце.
Температура: Студоустойчив.
Изисквания към почвата: Предпочита богата, лека, умерено влажна и бедна на варовик почва.
Цветове, период на цъфтеж:  Бели. Цъфти през април.


Magnolia „Susan“ # 1079Магнолия „Сюзън”

Тези Магнолии растат без никакви проблеми навсякъде в Южна България и по Черноморието. Но ще растат на не малко места и в София или в Северна България.Растението е в контейнер и може да се засажда по всяко време на годината – от март до ноември.

Слънце/сянка: На слънце / сянка
Температура: -28°C (зона 5)
Изисквания към почвата: Влажност: умерена; Почвена pH+: неутрална (pH 6,5-7,5)
Цветове, период на цъфтеж:  юни


Nymphaea alba # 1080Бяла водна лилия

Водната лилия е едно от най-красивите растения, използвани във водни басейни. Водната лилия има месесто, дебело 10 см и дълго до 3 м стебло. То се разполага на повърхността на дънната почва или леко потънало в нея. Листата са два вида - подводни и надводни. Подводните са ципести, полупрозрачни. Те закриват и предпазват младите цветни пъпки от надводните листа в началото на тяхното развитие. Плаващите по водната повърхност листа са закръглени, с диаметър 10-30 см., с почти кожеста консистенция и восъчен налеп. Младите листа са с червеникав оттенък, а впоследствие стават зелени. Цветовете са разположени на дълги безлистни цветоносни стебла, с чашелистчета и 25 бели венчелистчета. Когато са разтворени, диаметърът им достига 10-20 см., имат и лек аромат. Цветовете са отворени през деня, а нощем се затварят. Цъфти от юни до октомври.Специалистите във фирмата винаги ще ви дадат полезен съвет и консултация относно поддръжката.